miércoles, 16 de marzo de 2011

La sernilla


És el nom de la vinya del meu pare, un tros de terra on té plantats ceps de la varietat macabeu, envoltada d’oliveres i ametllers, es troba situada a la comarca de l’Alt Penedès.

Aquest lloc té una vista privilegiada de Vilafranca i del Monjos, així  com de vinyes,  camps i muntanyes de Font Rubí.

Segons el pagesos de la zona, el febrer i el març, són els mesos indicats per podar i  plantar ceps.

Abans de podar.
Després de podar.

Un dels nostres objectius és la producció de raïm de la varietat de Chardonnay. A tal efecte primer ha estat necessari preparar la terra, llaurar-la i  abonar-la per després plantar el peu o porta empelt americà, resistent a la fil·loxera (petit insecte que s’alimenta de la saba dels ceps), compatible amb el sòl, condicions d’altitud i clima.

Plantant ceps.
Peu 140 Rugieri.

La terra de la Sernilla  presenta unes característiques molt concretes:  pobre, calcària i secana.
Em utilitzat el peu 140 Rugieri, que té com a característica una bona resistència en   aquest tipus de sòl i a més d’afavorir una producció qualitativa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario