És el nom de la vinya del meu pare, un tros de terra on té plantats ceps de la varietat macabeu, envoltada d’oliveres i ametllers, es troba situada a la comarca de l’Alt Penedès.
Aquest lloc té una vista privilegiada de Vilafranca i del Monjos, així com de vinyes, camps i muntanyes de Font Rubí.
Segons el pagesos de la zona, el febrer i el març, són els mesos indicats per podar i plantar ceps.
Abans de podar. |
Després de podar. |
Un dels nostres objectius és la producció de raïm de la varietat de Chardonnay. A tal efecte primer ha estat necessari preparar la terra, llaurar-la i abonar-la per després plantar el peu o porta empelt americà, resistent a la fil·loxera (petit insecte que s’alimenta de la saba dels ceps), compatible amb el sòl, condicions d’altitud i clima.
Plantant ceps. |
Peu 140 Rugieri. |
La terra de la Sernilla presenta unes característiques molt concretes: pobre, calcària i secana.
Em utilitzat el peu 140 Rugieri, que té com a característica una bona resistència en aquest tipus de sòl i a més d’afavorir una producció qualitativa.
No hay comentarios:
Publicar un comentario